
Bermudy – Kuchnia
Kuchnia Bermudów jak przystało na egzotyczną wyspę wyróżnia się dużą ilością ryb i owoców morza. Potrawy serwowane przez miejscowych mistrzów sztuki kulinarnej bogate są w wyspiarskie specjały. Na miejscu możemy spróbować ryb wyłowionych prosto z morza, rozkoszować się smakiem skorupiaków, które przygotowywane są tutaj na sto różnych sposobów.
Przystawką dla tak wykwintnych potraw są świeże warzywa lub owoce. Dania przygotowywane są z niezwykłą pasją, wyróżniają się bajecznym opracowaniem i nadzwyczajnymi kolorami. Każda potrawa zawiera dużą ilość aromatycznych, świeży przypraw, tartych korzeni i innych magicznych dodatków.
Miejscowi kucharze szczególnie upodobali sobie cytrusy, które na całych Bermudach są częstym dodatkiem do dań głównych. Na bermudzkich stołach goszczą także różnego rodzaju mięsa. Z racji swojej przeszłości kolonialnej, wpływy Imperium Brytyjskiego widoczne są również i w tej dziedzinie życia.
W menu pojawiła się wieprzowina i wołowina. Chluba Bermudów to bajecznie smakowite homary. Ogromną popularnością cieszy się również paella z podpiekanym ryżem. Oczywiście na Bermudach można zjeść typowo europejskie dania, jednak nie jest to dla nas żaden rarytas, zresztą przyjechaliśmy na Bermudy żeby skosztować trochę egzotyki.








